Samen voor mooie en duurzame provincies

Bekijk op kaart

Wilt u meer weten over de waterkwaliteit in Groningen en Drenthe, kijk dan op de kaart.

 

Waterkaart Beeldschoon Drenthe

Het is belangrijk dat Drentse beken, sloten, kanalen, meren, vennen en zwemplassen schoner worden. Waarom? Naast dat schoon grondwater en oppervlaktewater een voorwaarde is voor goed drinkwater, kan ook een geslaagde natuurontwikkeling niet zonder. Het voorkomen van karakteristieke planten en dieren in de Drentse wateren hangt sterk af van de waterkwaliteit ter plaatse.

Naast de natuurwaarde van een gebied, speelt ook het gebruik van het water een belangrijke rol. Wat is er prettiger dan vissen, varen of zwemmen in water dat in alle opzichten schoon is? Wat is er mooier dan wandelen of fietsen door een landschap met Beeldschoon Water?

Op de Waterkaart van Drenthe kunt u verschillende thema’s aanklikken over waterkwaliteit in Drenthe. Zie Waterkaart

Vismigratiekaart Groningen

Stuwen en gemalen staan een gezonde visstand in de weg. Vissen kunnen daardoor niet rondtrekken en veel vissen worden hierdoor gedood of verminkt in de gemalen. Alleen in de provincie Groningen gaat het al om meer dan 1.000 obstakels voor vissen. Met de Groninger Vismigratiekaart brengt de Milieufederatie Groningen deze verborgen problematiek in kaart. Zie Vismigratiekaart