Samen voor mooie en duurzame provincies

Wandelen

Voor Beeldschoon Water zijn op diverse locaties in de provincie Groningen informatieborden geplaatst over de onderwaterwereld van Groningen. Aan enkele van deze plekken zijn wandelroutes gekoppeld. Hieronder vindt u een overzicht van de locaties en de mogelijkheden om zelf de natuur in te gaan.

Oude diep - Gele plompOude Diep, nabij het Het Boerakker ommetje
In het Oude Diep, bij Boerakker, heeft de fotograaf van Beeldschoon Water, Erik Venneman, een aantal mooie foto’s gemaakt. Langs het Oude Diep en Boerakker loopt het ‘Boerakker ommetje’, bekend als ‘Sint Lucaspad’. Het voert door het bekende coulisselandschap van het Zuidelijk Westerkwartier. Langs het Oude Diep vindt u borden met de foto’s die de fotograaf maakte. Ik wil hier wandelen.

Slochter Ae, ’t Roegwold en Woudbloem
Tijdens deze rondwandeling maakt u kennis met de natuur ten westen van Slochteren, het dorp dat vooral bekend is door het Groninger gasveld. De wandeling van 8.5 km start op de parkeerplaats van natuurgebied ’t Roegwold. U wandelt door een gevarieerd landschap met vele waterpartijen rondom Woudbloem. Langs de wandelroute wordt binnenkort een informatiebord geplaatst. Ik wil hier wandelen.

Ruiten AaSterke stroming in een van de vele vispassages die aangelegd zijn ter bevordering van de vismigratie in de Ruiten Aa.
Dwars door het gebied Westerwolde stroomt de Ruiten Aa. Op verschillende plekken in de beek is de fotograaf onder water gedoken om bijzondere onderwaterfoto’s te maken. Er zijn meerdere mogelijkheden om er in dit mooie gebied op uit te trekken. Klik hier om de ze te verkennen.

Kardinge, Noordermolen
In het water rondom de Noordermolen in het recreatie-  en natuurgebied Kardinge, 20 minuten fietsen vanaf het centrum van Groningen, maakte de fotograaf een aantal prachtige foto’s. Natuurmonumenten nodigt u van harte uit om zelf op onderzoek uit te gaan. Ik wil op onderzoek uit.

Marum - PijlkruidIn ontwikkeling: Marumerlaagte
Een moerasgebied van 25 hectare. Dat wordt het natuurgebied de Marumerlage bij Marum. Het Dwarsdiep dat door het gebied stroomt kronkelt weer door het landschap. Ook worden er vispassages aangelegd. Op dit moment wordt veel grondwerk verzet. In de toekomst zullen hier wandelroutes worden ontwikkeld door waterschap Noorderzijlvest en één of meerdere fotoborden worden geplaatst.

In ontwikkeling: beleefpad Smeerling
Op dit moment werkt Natuurmonumenten in Westerwolde aan een beleefpad in Smeerling. Langs dit pad zullen diverse fotoborden worden geplaatst van onderwaterfoto’s die in de Ruiten Aa zijn gemaakt.